Supă pură și bio de roșii cu pesto și înghețată de parmezan

O seară creme de la creme

 

Puro & Bio este deja o gelaterie cunoscută în București, e și-n super centru, are și înghețată gustoasă , creată artizanal, fără adaosuri nedorite, are și oferte de mâncare bio, cu ingreiente atent selecționate .. Par vorbe, dar unii chiar suntem cu ochiul aprig la impurități , cum se arată semne nașpa , cum se- ncruntă și închide pleoapa , adică taie de pe lista . Aici am făcut cercetare. De unde vin legumele? De ce anumite zarzavaturi nu există în sezonul asta ? De ce doar cantități mici? Și răspunsurile au fost rezonabile, deci acceptate. Pentru că de exemplu în sezonul rece nu se fac tomate sau morcovi. Acum se găsește doar salată , asta mâncăm . Și asta este introdus în meniu. Alexandra Marcu este sufletul lumii Puro&Bio și are pretenția să facă lucrurile corect dar și fun. De aceea a acceptat imediat provocarea Arogantelor Culinare. A zis “Daaaa! Chemați lumea ! Și apoi a decis, într -o secundă , meniul.. Facem supă de roșii cu înghețată . Știu eu cum. Ne vedem pe 6 martie. Zis și făcut.

La întâlnire au sosit câțiva fani “ supă de roșii ”. Dar cu înghețată ??! Așteptarea era îngrijorată.

Și de aceea parcă mai apăsătoare.

 

Protagoniștii care au zis “Prezent” au fost:

 

 

 

Mâini multe, treabă puțină

Am lăsat grijile deoparte și am respectat ordinele Alexandrei: spălarea pe mâini! Checked.

Curățați aceste legături de usturoi. Checked. Erau câteva legături bune, oricine cu capul pe umeri s-ar fi oprit înainte să le dea gata în orice casă de român , ar fi fugit, ar fi . Putea fi descurajant, dar atattea mâini câte au intervenit acolo au făcut minuni. Usturoiul a fost gata curățat în 5 minute. Operațiunea 3: roșiile să rămână fără pieliță ! Checked, după ce au fost opărite în prealabil. Am aflat că va fi și pesto proaspăt . Alexandra s-a ocupat. A luat busuiocul și l-a mixat în blender. Cu ulei de măsline și samburi de pin.  S-a trecut apoi la finețuri. Parmezanul a intrat pe maiinile Cristinei și ale lui Lixu, care l-au dat pe răzătoare până la ultima fărâmă , fără să guste! O performanță demnă de Cartea Recordurilor.

Când totul prinde formă

Și a venit momentul-spectacol! Nu, n-a făcut cățelul Coco tumbe, nici nu a amestecat cu lăbuța în supă . Alexandra , gazdă noastră , a scos de sub tejghea un mixer cât un pickamer! La început ne-a fost teamă că am greșit noi cu ceva și ne dă afară fără lupta, dar din fericire era pentru o mai mare viteză de preparare. Și – așa începuse să miroasă foarte apetisant, abia ne mai stăpâneam poftă . Păi când am manevrat ditamai tija cu cutitașe în vârf , odată s-au făcut pastă toate roșiile , deodată tot ce a avut vreodată formă pe masă a devenit supa cremă. Ne-am luptat toți cu așa o armă îndrăzneață, chiar și Zoli, care a început să -l cerceteze în stil jazzy. Artur i-a propus să -l folosească la un videoclip. Artur are uneori prea multe idei, așa că a fost invitat să pună supă în boluri, bineînțeles după ce va fi presărat sâmburi de pin și după ce a așteptat să se amestece crema de roșii cu pesto, pentru un gust perfect..

Pe partea cealalta a baricadei

În același timp ceilalți au lucrat de zor la înghețata de parmezan, care a prins contur imediat . Am fost întrebați ce sorbet preferăm la desert . S-a votat și dintre căpșune și lămâi au ieșit învingătoare căpșunele . Așa că s-a aruncat un sac de căpșune congelate și un praf de fructoză într -un aparat special al Gelateriei Puro & Bio și Zoltan cu fiul lui de 10 ani au cules tot , nu a rămas nici un fir de înghețată în aparat și au lăsat apoi amestecul roz-bonbon să se odihnească.

A urmat lupta fotografică:

 

 

De-aici până la ghiftuire a fost un pas . Inutil să spunem că gustul a fost divin, toată lumea a cerut supliment. Inutil, pentru că trebuie probat. Și nu chiar toți au șansă ….Ce vreți, așa e în viață .

Și rezultatul arogant:

 

Mulțumim pentru fotografii Mircea Netea și Marius Tudose!

Mulțumim pentru găzduire și inspirație Puro&Bio.

[pexcirclecta pex_attr_small_title=”Dacă vrei să ne inviți la tine” pex_attr_title=”Hai să facem o aroganță!” pex_attr_button_text=”Scrie-ne ce vrei să gătim” pex_attr_button_link=”http://aroganteculinare.ro/contact/” pex_attr_button_link_open=”same” pex_attr_button_color=””][/pexcirclecta]

Aroganțe recente:

[pexblogposts pex_attr_cat=”-1″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_columns=”3″][/pexblogposts]